Tesco na Slovensku predáva dva obchodné domy

ČTK | 26.01.2016 21:32
Obchodný reťazec Tesco predal svoj obchodný dom v Žiline tamojšej developerskej spoločnosti, obchod v ňom zavrie. Kupca už má aj na OD Prešov. Podnik to uviedol v liste zamestnancom, ktorý má ČTK k dispozícii.

V liste sa okrem iného uvádza, že Tesco v súčasnosti skúma ďalšie možnosti týkajúce sa jeho obchodných domov na Slovensku a v Českej republike.

„Dnešné oznámenie nám umožňuje uvoľniť peniaze z predaja nášho obchodného domu v Žiline a investovať ich späť do služieb pre zákazníkov v našich predajniach po celej Českej republike a na Slovensku,“ povedal hovorca Tesca Václav Koukolíček. Zamestnanci z OD v Žiline by podľa listu mali nájsť prácu v ďalších predajniach spoločnosti.

Budovy, v ktorých sa obchodné domy reťazce nachádzajú, sú podľa firmy zastarané, ale na veľmi atraktívnych lokalitách s významnou príležitosťou na modernizáciu a rozvoj. Konkrétny plán sa podľa firmy bude líšiť obchod od obchodu a bude trvať nejaký čas, než bude dokončený.

„Tam, kde to bude možné, budeme chcieť aj naďalej prevádzkovať naše obchody v budovách, ktoré prejdú kompletnou rekonštrukciou,“ uvádza Tesco.

Tesco je na Slovensku tiež v pokročilej fáze rokovaní s investorom, ktorý prejavil záujem o obchodný dom v Prešove.

Médiá v minulosti špekulovali o predaji niektorých obchodnom centier, ktoré Tesco vlastní v Českej republike, napríklad OC Letňany. Denník MF Dnes minulý týždeň uviedol, že predajná cena OC Letňany môže presiahnuť 300 miliónov eur.

Vedenie reťazca zamestnancom v utorok napísalo, že sa nemajú znepokojovať špekuláciami v médiách týkajúcich sa podnikania firmy v ČR a na Slovensku. „Revízia nášho portfólia bola dokončená,“ uvádza sa v liste. Tesco vlani zaviedlo jednotný riadiaci tím pre oblasť strednej Európy. Predajne v Česku, na slovenské, v Maďarsku a Poľsku tak majú vedenia v Prahe.

Britský reťazec Tesco vstúpil na slovenský trh v roku 1996, teraz prevádzkuje vyše 200 obchodov a podľa svojich internetových stránok zamestnáva v SR takmer 14.000 ľudí. Tesco je najväčšou maloobchodnou spoločnosťou v Británii a tretím najväčším maloobchodným predajcom na svete.