V Košickom kraji sa neučí len na jednej zo stredných škôl

SITA | 27.01.2016 16:07
V Košickom kraji sa nevyučuje len v jednej zo 63 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK). „Ide o Strednú zdravotnícku školu v Michalovciach, v ktorej sa do štrajku zapojilo 46 učiteľov. Z Košického kraja sa v stredu do štrajku zapojilo 210 učiteľov,“ informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková.

„V ostatných školách sa vyučuje. V tých, kde sa niektorí pedagógovia zapojili do štrajku, sú hodiny suplované, prípadne je vyučovanie skrátené. Prioritne je zabezpečené vyučovanie v maturitných triedach,“ uviedla Bobríková.

Do štrajku sa v Košiciach zapojilo 21 učiteľov z Gymnázia na Šrobárovej, jeden učiteľ z Gymnázia na Poštovej, 28 učiteľov z Gymnázia na Trebišovskej, 15 učiteľov z Gymnázia na Alejovej, 18 učiteľov zo Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej, 12 učiteľov zo Školy úžitkového výtvarníctva, jeden učiteľ zo SOŠ Košice, 24 učiteľov z Gymnázia v Spišskej Novej Ves, 16 učiteľov z Gymnázia na Školskej, 28 učiteľov z Gymnázia P. Horova v Michalovciach a 46 učiteľov zo Strednej zdravotníckej ško­ly.

Na 63 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je KSK, pôsobí 2 526 pedagógov. „V Košiciach sa dnes stav oproti utorku nezmenil a štrajkuje 155 pedagógov na siedmich základných školách. Vstup do štrajku však pôvodne avizovalo deväť základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“ informovala v stredu hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová. Doložila, že školy sa do štrajku zapájajú, ale v rôznych termínoch a tak v jednotlivých dňoch počet kolíše. Na dvoch školách – ZŠ Krosnianska 4 a ZŠ Maurerova 22 sa neučí. Na ZŠ Jenisejská sa učia len prvé dva ročníky a na Krosnianskej 2 sa učí v ročníkoch 1. až 4. Do štrajku sa zapojili aj niektorí učitelia ZŠ Postupimská, Abovská a Bruselská, na týchto školách sa však normálne učí.

Mesto komunikuje a pravidelne monitoruje situáciu na školách. Alternatívny program pre deti ponúkajú detašované pracoviská centra voľného času (CVČ ) Charkovská, Popradská, Starozagorská. Podrobnejšie informácie nájdu rodičia na internetovej stránke CVČ Košice.