V Košickom kraji štrajkuje 185 stredoškolských učiteľov

SITA | 29.01.2016 14:44
Stredná zdravotnícka škola, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK), je aj v piatok zatvorená pre štrajk, do ktorého sa zapojilo 46 pedagógov. Ako v piatok informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková, nevyučuje sa len na tejto škole z celkového počtu 63 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK.

„Na 11 školách kraja sa v piatok do štrajku zapojilo 185 učiteľov. V ostatných školách sa vyučuje. V tých, kde sa niektorí pedagógovia zapojili do štrajku, sú hodiny suplované, prípadne je vyučovanie skrátené. Prioritne je zabezpečené vyučovanie v maturitných triedach,“ informovala Bobríková.

Na 63 stredných školách, ktorých zriaďovateľom je KSK, pôsobí 2 526 pedagógov.

V Košiciach sa dnes do štrajku zapojilo osem základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, v dvoch školách neprebieha výchovno-vzdelávací proces, čo je 1,3 % z celkového počtu škôl a školských zariadení, v troch školách je obmedzená prevádzka,“ informovala hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová. Štrajkuje 165 učiteľov. Na všetkých základných školách dnes učitelia vydávali výpisy polročných vysvedčení.