Fico sa pýta: Kde je účtovníctvo pána Matoviča? U babky na pôjde?

Pravda.sk | 10.02.2016 13:19
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico
Premiér Fico vyhlásil, že v prípade Matoviča boli predložené dôkazy, ktoré podporila aj výpoveď kľúčového svedka. Vyšetrovanie nechá na orgány činné v trestnom konaní.

Premiér položil otázku: „Ako môžeme veriť niekomu, kto hovorí, že si nepamätá, či odstúpil od 120-miliónovej zmluvy? Kde je účtovníctvo pána Matoviča? U babky na pôjde?“ ( Matovičove vyjadrenia o jeho účtovníctve nájdete v správe Matovič ukázal daňové priznanie, žiadne účtovníctvo vraj nezničil.)

Fico zdôvodnil, prečo prišiel s obvinením predsedu strany OĽaNo. „Matovič opakovane, bez dôkazov obviňoval celú vládu. Keď je tu niekto, kto si buduje kariéru na obviňovaní bez podania dôkazov, je silný verejný záujem odpovedať na otázku, či vedie bezúhonný život.“

V kauze Matoviča boli podľa Fica predložené dôkazy, nie fikcie, vypovedal kľúčový svedok. Deň pred daňovou kontrolou urobil Matovič fiktívny prevod firmy a a zlikvidoval účtovníctvo. Svedok, ktorý v tejto veci vypovedal, to podľa Fica posunul ešte ďalej.

Na Matovičove výzvy, aby šiel na detektor lži, odpovedal, že na „cirkusantské návrhy“ nebude reagovať, že si chce zachovať vážnosť. Vyšetrovanie nechá na orgánoch činných v trestnom konaní a zopakoval, že podľa vyjadrenia experta je ten, kto zničí účtovníctvo, podvodník.