Biele vrany kritizovali zverejnenie dokumentov o Matovičovi

SITA | 12.02.2016 12:17
Biele vrany na kandidačnej listine hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) podrobili kritike premiéra Roberta Fica za informovanie o účtovníctve lídra hnutia Igora Matoviča.

Ako povedala v piatok na tlačovej besede Viera Dubačová, Fico zneužil úrad premiéra. „Objavujú sa najatí svedkovia. Premiér v priamom prenose prekročil zákon. Daňové informácie nemal právo zverejniť. Premiér ohrozuje demokratický štát a zastrašuje ľudí,“ uviedla.

Súčasný poslanec hnutia Ján Mičovský zdôraznil, že Biele vrany vytvoril Robert Fico, ktorý do riadenia krajiny vniesol systémovú korupciu. „Biele vrany sú chybou v tomto systéme,“ vyhlásil s tým, že existencia Bielych vrán dokazuje, že si všetkých nekúpi a nezastraší. Nikdy sa podľa neho v klube OĽaNO nestalo, aby porušovali ústavu v tom, že poslanec vykonáva mandát slobodne a nie je viazaný žiadnymi príkazmi. Premiéra sa pýtal, ako je možné, že občania sú okrádaní na zmanipulovaných súťažiach. „Premiér už nedokáže vycúvať z náručia oligarchov,“ konštatoval.

Alan Suchánek, ktorý otvoril kauzu nákupu predraženého CT piešťanskou nemocnicou, povedal, že predseda vlády má skreslený pohľad na verejný záujem. „Premiér mal posunúť informácie orgánom činným v trestnom konaní. Nemal ich zverejňovať,“ upozornil. Suchánka Matovič svojimi argumentmi presvedčil. Veronika Remišová zdôraznila, že ona pri kauze kompa tiež poukazovala na rôzne dokumenty, ale všetky získala legálne.