Kavecká: Fico nás na rokovania o programovom vyhlásení nepozýval

SITA | 15.02.2016 15:04
monika kavecká, Foto: ,
Predsedníčka odborového združenia Monika Kavecká.
Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) sa ostro ohradzuje voči slovám predsedu vlády SR Roberta Fica.

Premiér totiž v nedeľňajšej relácii v spravodajskej televízii TA3 vyhlásil, že učiteľov aj sestry pozval na rokovanie o tom, ako má vyzerať programové vyhlásenie vlády.

„Nás ani komoru Robert Fico písomne ani ústne nikdy na podobné rokovania nepozýval,“ reagovala v stanovisku predsedníčka odborového združenia Monika Kavecká.

Podľa predsedu vlády majú protesty čisto politický charakter. „Veď my sme predsa pozvali učiteľov, aj zdravotné sestry. Poďte a poďte s nami rokovať o tom, ako má vyzerať programové vyhlásenie vlády. Vy si myslíte, že niekto rokuje o niečom?“ uviedol Fico.

Ako dodal, krajine sa darí a do programového vyhlásenia sú pripravení pridať ďalšie veci. „Ale nebudeme pod tlakom takýchto protestov prijímať rozhodnutia. Pod tlakom demonštrácií a protestov, keď sa takéto rozhodnutia musia prijímať ako v normálnej štandardnej strane v sociálnom dialógu, ktorý na tento účel je vytvorený,“ konštatoval Fico v nedeľu.