Nezamestnanosť nad 20 % malo koncom januára päť okresov

SITA | 22.02.2016 10:59
Rimavská Sobota Foto:
Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota.
Miera nezamestnanosti bola na konci januára tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Kežmarok, Rožňava, Revúca a Poltár.

Z týchto okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,41 %, čo je medziročný pokles o 1,87 percen­tuálneho bodu.

Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu januára tohto roka medziročne znížila o 1,77 percen­tuálneho bodu na 23,11 %.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 21,87 %, čo je medziročne menej o 1,65 percen­tuálneho bodu.

Okres Revúca vykázal ku koncu januára tohto roka mieru nezamestnanosti 21,40 %. Oproti januáru vlaňajška je to menej o 4,97 percen­tuálneho bodu.

V okrese Poltár bola minulý mesiac miera nezamestnanosti 21,14 %, čo je medziročný pokles o 2,74 percen­tuálneho bodu.

Naopak, mieru nezamestnanosti pod 5 % mali na konci minulého mesiaca okresy Bratislava I, Bratislava V a Galanta.

Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava I dosiahla 4,56 %, čo je medziročne menej o 0,43 percen­tuálneho bodu. Okres Bratislava V vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 4,60 %. V porovnaní s januárom vlaňajška je to pokles o 0,80 percen­tuálneho bodu.

V okrese Galanta miera nezamestnanosti v januári tohto roka predstavovala 4,79 %. Ide o medziročný pokles o 1,11 percen­tuálneho bodu.