Český Leo Express predĺži už druhý vlak z Prahy do Košíc

ČTK | 22.02.2016 13:59
Súkromný železničný dopravca Leo Express rozšíri ponuku vlakov z Prahy do Košíc.

Od 29. februára predĺži o úsek do Prešova a do Košíc nočný spoj, ktorý z Prahy vyráža o 19:11 a teraz končí v Spišskej Novej Vsi. V opačnom smere vlak z Košíc bude odchádzať vo 4:45. V tlačovej správe to v pondelok uviedol dopravca. V súčasnosti až do Košíc jazdí jeden pár vlakov súkromného dopravcu.

Spoje do Košíc, Prešova a Žiliny patrí podľa spoločnosti medzi najvyťaženejšie. „Využili sme aj to, že boli zrušené IC vlaky na Slovensku a naším novým ranným spojom z Košíc a Prešova ponúkame aj alternatívu s prestupom na rýchlik v Žiline do Bratislavy,“ uviedol riaditeľ Leo Express pre Európu Peter Koehler.

Okrem Leo Expressu jazdí z českých dopravcov do Košíc súkromný RegioJet a štátne České dráhy. Od 5. marca oznámil vstup na trať Praha – Olomouc – Uherské Hradiště – Trenčín ďalší z dopravcov, spoločnosť Arriva patriaci nemeckým dráham Deutsche Bahn.

Leo Express vlani prepravil takmer 1,1 milióna cestujúcich, medziročne o 210 000 viac. V roku 2013 hospodáril so stratou 135 miliónov korún pri tržbách 193 miliónov Sk, novšie celoročné údaje nie sú k dispozícii.

Okrem železničného spojenia medzi Prahou a Ostravou s odbočkou do Starého Mesta pri Uherském Hradišti prevádzkuje spoločnosť spojenie do Košíc a nadväzný autobusový spoj do ukrajinského Mukačeva.