Andrej Hrnčiar už nebude kandidovať za primátora Martina

SITA | 25.02.2016 11:29
Andrej Hrnčiar, Radoslav Procházka Foto: ,
Martinský primátor Andrej Hrnčiar (na archívnej snímke) s predsedom Siete Radoslavom Procházkom (vľavo).
Prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar už nebude opätovne kandidovať na post primátora mesta Martin. Oznámil to v liste, ktorý v týchto dňoch distribuujú do schránok martinských domácností.

„Ak sa nestane nič nepredvídané, v čase konania najbližších komunálnych volieb v roku 2018 budem zastupovať Martinčanov na čele mesta už dvanásty rok. Vždy som hovoril, že táto funkcia nie je doživotná pre nikoho. Po zrelej úvahe som sa preto rozhodol oznámiť vám, že už nebudem kandidovať na post primátora. Som však pripravený pomôcť v tejto funkcii každému, kto dostane vašu dôveru,“ napísal Hrnčiar, ktorý v marcových parlamentných voľbách kandiduje ako trojka na kandidačnej listine Siete.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

Hrnčiar chce v prípade vstupu do Národnej rady SR naďalej bojovať za Martin i celý región Turca. „Zo svojej súčasnej pozície som nemal možnosť ovplyvniť napríklad dokončenie tunela Višňové, opravu panelovej cesty medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami, či výstavbu rýchlostnej cesty R3,“ píše primátor Martinčanom. Okrem regionálnych problémov sa však chce sústrediť na hlavnú agendu Siete, teda presadenie hmotnej zodpovednosti politikov, zákaz schránkových firiem, zvýšenie ročného príjmu priemernej pracujúcej rodiny o 500 eur a fungujúce zdravotníctvo a školstvo.