Radoslav Procházka: Nepotrebujem byť premiér

Pravda.sk | 26.02.2016 01:00, aktualizované: 
Radoslav Procházka Foto: ,
Radoslav Procházka počas online rozhovoru s čitateľmi Pravda.sk.
Vylúčenie schránkových firiem, hmotná zodpovednosť politikov či podpora rodín. Aj s týmito prioritami ide do parlamentných volieb strana Sieť.

Získanie mandátu na zostavenie novej vlády nevníma Sieť ako cieľ, ale prostriedok ako presadiť svoj plán, povedal v online rozhovore s čitateľmi Pravda.sk jej predseda Radoslav Procházka.

„Je ale poctivé ľuďom povedať, že účasť na vláde pre nás nemá zmysel, ak by sme v nej mali figurovať ako komparz. Má pre nás zmysel iba vtedy, ak bude prostriedkom na skutočnú nápravu pomerov,“ dodal šéf strany Sieť. Prípadný post premiéra označil za nástroj, ako urobiť niečo užitočné.

Pre politikov a vysokých štátnych úradníkov chce Sieť zaviesť pravidlá, ktoré ich zaviažu osobnou zodpovednosťou, trestnoprávnou aj hmotnou. Ako jeden z príkladov Procházka uviedol zdravotníctvo. „Reálne sa pohneme dopredu, a veľmi dopredu, ak sa podarí usvedčiť a potrestať nejakú veľkú rybu zo zdravotníckeho biznisu,“ dodal šéf strany Sieť.

Radoslav Procházka sa stal poslancom Národnej rady SR po voľbách v roku 2010. Vtedy bol členom KDH. Vo februári 2013 zo strany vystúpil. Vo volebnom období od roku 2012 Procházka pôsobil ako poslanec a podpredseda Ústavnoprávneho výboru NR SR, bez straníckej príslušnosti. V roku 2014 kandidoval v prezidentských voľbách, skončil tretí a do 2. kola sa nedostal.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

Sieť sa zaregistrovala ako politická strana až v júni 2014. Posledný volebný prieskum agentúry MVK z 18. februára jej nameral preferencie vo výške 14,5%.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ