Martin pri odpredaji pozemkov konal v súlade so zákonom

SITA | 27.02.2016 09:19
Postup mesta Martin v súvislosti s predajom nepotrebných pozemkov spoločnosti Geonet Invest v roku 2014 bol v súlade so zákonom. Konštatovala to Okresná prokuratúra v Martine po preverení podnetu, ktorý 15. februára podal samotný primátor mesta Martin Andrej Hrnčiar po medializácii celého prípadu.

„Som rád, že prokuratúra potvrdila zákonnosť konania mestského zastupiteľstva. Predaj pre mesto nepotrebných a nevyužiteľných pozemkov bol úplne štandardným procesom pri dodržaním všetkých princípov transparentnosti, ktorými sa mesto Martin dlhé roky riadi. Som presvedčený, že hľadanie konšpiračných teórií v nespochybniteľnom postupe najtransparen­tnejšieho slovenského mesta má súvis predovšetkým s blížiacimi sa parlamentnými voľbami,“ povedal Hrnčiar. Primátor Martina je zároveň prvým podpredsedom Siete a trojkou na jej kandidačnej listine.

Portál Aktuality.sk minulý týždeň informoval, že mestské zastupiteľstvo v Martine rozhodlo v roku 2014 najprv o prenájme a o niekoľko mesiacov neskôr aj o predaji nevyužiteľných mestských pozemkov spoločnosti Geonet Invest. V spoločnosti mal v tom čase vlastnícky podiel primátorov brat Martin Hrnčiar, o čom boli mestskí poslanci pri svojom hlasovaní informovaní. Pozemok bol prenajatý a následne predaný za štandardné ceny, vyplývajúce z príslušných všeobecných záväzných nariadení.