Fico: Odovzdáme SR v lepšom stave, ako sme ju prebrali

SITA | 02.03.2016 16:52
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico.
Premiér Robert Fico verí, že občania v sobotu využijú svoje volebné právo a prídu k volebným urnám.

„Verím, že spolu opäť ukážeme, že vieme demokraticky si spravovať svoje vnútorné záležitosti,“ vyhlásil dnes pred médiami. Premiér ďalej po poslednom rokovaní vlády pred sobotňajšími voľbami uviedol, že vláda odovzdáva Slovensko v lepšom stave, ako ho prebrala v apríli 2012. „Nikto nechce hovoriť o dokonalosti, boli aj pochybenia a viacerí politici niesli prísnu politickú zodpovednosť,“ zhodnotil.

odkaz
volby-pravda.sk-568x70

Pred novou vládou budú viaceré výzvy – slovenské predsedníctvo EÚ, tikajúca bomba migračnej krízy či kríza eurozóny prichádzajúca z Grécka. Ďalej spomenul školstvo aj zdravotníctvo. Premiér odkázal, že vláda, ktorá vzíde z volieb, musí byť stabilná, solidárna, suverénna, dôveryhodná a musí viesť kvalitný sociálny dialóg. Zdôraznil, že nový kabinet musí vzniknúť na základe racionálneho pragmatického využitia výsledkov volieb a nie vonkajších tlakov.

Vláda zasadala v tomto volebnom období 200-krát, z toho na výjazdovom rokovaní 18-krát. Premiér zo štatistických údajov uviedol, že po ňom mali z ministrov najlepšiu účasť na zasadnutí kabinetu minister kultúry Marek Maďarič a minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.