Polícia zverejnila fotky podozrivých z Kolína nad Rýnom

SITA | 08.03.2016 17:42
Nemecká polícia zverejnila fotografie piatich mužov podozrivých zo sexuálneho napadnutia a okrádania žien počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, ktorú poznačila kriminalita spájaná najmä s mužmi pochádzajúcimi zo Severnej Afriky.

„Z nášho vyšetrovania vyplýva, že tí na fotografiách v jednom prípade obkľúčili svoje obete a sexuálne ich napadli a snažili sa ich tiež okradnúť,“ píše sa vo vyhlásení polície, z ktorého cituje agentúra DPA.

„Napriek zastrašujúcej situácii sa niekoľkým svedkom a obetiam podarilo obvinených odfotiť,“ uvádza vyhlásenie s tým, že miesto pobytu útočníkov nie je známe.

V súvislosti s hromadným napádaním a útokmi namierenými proti ženám, ktoré sa odohrali počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, dostala tamojšia polícia približne 1100 trestných oznámení. Skupiny mužov počas útokov obkolesili ženy a následne ich sexuálne obťažovali a okrádali. Približne 40 percent z týchto obvinení je sexuálneho charakteru v rozsahu od obťažovania po znásilnenie. Počet mužov, ktorých polícia aktuálne vyšetruje, nie je známy.