Clintonová a Sanders debatovali o nelegálnych prisťahovalcoch

SITA | 10.03.2016 08:49
Sanders, Clintonová Foto: ,
Bernie Sanders a Hillary Clintonová v Miami.
Uchádzači o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany Hillary Clintonová a Bernie Sanders sa v najnovšej debate sporili o to, kto je viac oddaný imigračnej reforme.

Obaja však sľúbili, že nedopustia deportáciu ilegálnych imigrantov, ktorí nemajú trestný záznam.

Ako uviedla agentúra Reuters, debata vysielaná televíziami sa konala v noci nadnes v Miami na Floride, kde sa o niekoľko dní uskutočnia primárky demokratov.

Clintonová a Sanders sa taktiež striedali v slovných útokoch na favorita v boji o republikánsku prezidentskú nomináciu Donalda Trumpa, ktorý sľúbil zatknutie a vyhostenie miliónov nelegálnych prisťahovalcov.

Dramatická chvíľa nadišla, keď Clintonovej a Sandersovi položila otázku guatemalská imigrantka v publiku, ktorá poznamenala, že jej manžela deportovali a zostala tak sama s piatimi deťmi. „Podstatou toho, čo sa snažíme urobiť, je zjednocovať rodiny, nie rozdeľovať,“ reagoval Sanders – senátor za americký štát Vermont.

„Urobím všetko, čo môžem, aby už ďalšie rodiny nezažili to, čo vy… Určite ochránim vaše deti, vás a pokúsim sa dať vašu rodinu opäť dohromady,“ povedala Clintonová – bývalá prvá dáma USA a exministerka zahraničných vecí.