V Bratislave hlásia ďalšie útoky močom

SITA | 20.03.2016 19:23
Bratislavskí policajti prijali len počas nedele štyri oznámenia o prípadoch, keď doposiaľ neznámy páchateľ zaútočil na ženy v uliciach mesta močom. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, k prvému prípadu došlo krátko po 11:00 na zastávke MHD na Vazovovej ulici. Druhý prípad sa odohral na zastávke MHD Zochova v čase krátko po 14:00. K tretiemu útoku došlo krátko po 15:15 na zastávke MHD OC Retro na Nevädzovej ulici.

Posledný prípad bol nahlásený krátko po 15:45. V tomto prípade k skutku nedošlo na zastávke MHD, ale pri zadnom vchode kostola na Blumentálskej ulici. Vo všetkých oznámených prípadoch opisujú páchateľa ako muža vysokého 180 centimetrov, strednej postavy. Pri dvoch útokoch mal na hlave čiernu šiltovku, oblečené mal modré rifle a bundu.

Policajti po doposiaľ neznámom páchateľovi intenzívne pátrajú. V tejto súvislosti vyzývajú svedkovm, ako aj verejnosť k spolupráci. V prípade, že občania disponujú akýmikoľvek informáciami k skutku či k osobe páchateľa, majú to oznámiť polícii na čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. „Osobitne vyzývame svedkov, ktorí v čase približne o 11:00 spozorovali na rohu ulíc Vazovova – Blumentálska odstavené osobné motorové vozidlo neznámeho typu, ktoré malo zapnuté výstražné svetlá, aby kontaktovali políciu. Taktiež vyzývame vodičov motorových vozidiel, ktorí v čase okolo 11:00 prechádzali cez Vazovovu a Blumentálsku ulicu a majú vo vozidlách nainštalované kamery, ktoré by mohli zaznamenať dianie na ulici, aby kontaktovali políciu,“ povedala Mihalíková.

Polícia opätovne apeluje na ženy, ktoré sa stali obeťou uvedeného konania, aby ihneď po čine informovali o uvedenom protiprávnom konaní políciu. Včasné oznámenie polícií zvýši možnosť následného vypátrania páchateľa a objasnenia skutku.