Na Dunaji stále pátrajú po ekonómovi Filkovi, ktorý sa prevrátil v kanoe

Pravda.sk | 28.03.2016 19:48, aktualizované: 
Martin Filko Foto:
Pátranie po nezvestnom šéfovi Inštitútu finančnej politiky na ministerstve financií Martinovi Filkovi (na archívnej snímke)pokračuje.
V Bratislave sa v pondelok na Dunaji na kanoe prevrátili dvaja ľudia. Jeden z nich sa dostal na breh a bola mu poskytnutá zdravotná starostlivosť, po druhom pátrajú hasiči. Pátranie pokračuje aj v utorok.

Podľa televízie Markíza a by malo ísť o šéfa Inštitútu finančnej politiky na ministerstve financií Martina Filka, o ktorom sa istý čas rozprávalo ako o možnom adeptovi na post ministra zdravotníctva.

Záchranárom podvečer ohlásili prevrátenie dvojkajaku pri kanoistickom klube v Bratislave. Jedného z kajakárov strhol prúd a záchranné zložky po ňom niekoľko hodín pátrajú. Hasiči začali prehľadávať 20– až 30-kilometrový úsek ramena až po Gabčíkovo, pomáhali im aj potápači.

Záchranárske práce na Dunaji pokračujú druhým... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
zachranari, utopenec , Filko,vlcie hrdlo Záchranárske práce na Dunaji pokračujú druhým dňom.

Televízia TA3 uviedla, že kanoe sa už podarilo nájsť. Podla informácii záchranárov je šanca na prežite veľmi nízka.

Počas druhej vlády Roberta Fica bol Filko hlavným ekonómom ministerstva financií a riaditeľom Inštitútu finančnej politiky. Predtým pôsobil tiež ako poradca niekdajšieho ministra financií Jána Počiatka a neskôr ako poradca premiérky Ivety Radičovej.

Záchranári v utorok podvečer pátranie bez úspechu prerušili, pokračovať budú opäť v stredu ráno.