Trojročné dieťa zomrelo za nejasných okolností

dt, Pravda | 19.09.2016 15:11, aktualizované: 
Prípad, na ktorý polícia uvalila embargo. Vyšetruje, za akých okolností zomrela trojročná Simonka zo Bzovskej Lehôtky Zatiaľ začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Prípad, na ktorý polícia uvalila embargo. Vyšetruje, za akých okolností zomrela trojročná Simonka zo Bzovskej Lehôtky Zatiaľ začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Nešťastie sa stalo v nedeľu dopoludnia. „Okolo deviatej hodiny telefonoval na záchranku otec dievčatka, že nedýcha,“ spresnil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Dieťaťu sa už nedalo pomôcť, lekár záchranky mohol konštatovať už len smrť. „Keďže to bolo úmrtie mimo nemocnice, lekár záchrannej služby privolal aj obhliadajúceho lekára a políciu,“ pripomenul Minár.

Podľa nepotvrdených informácií mala mať Simonka na tele stopy fyzického násilia. Polícia o podrobnostiach mlčí. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme teraz k tomuto prípadu poskytovať nijaké informácie,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Príčinu smrti určia výsledky súdnej pitvy.

V malej dedine vo Zvolenskom okrese, ktorá má niečo cez 130 obyvateľov, sa všetci poznajú. Vedia aj o tom, že otec dieťaťa sa len pred zhruba dvoma mesiacmi vrátil z väzenia. Mal si odpykávať niekoľkoročný trest za týranie.

Rodina bývala v skromných podmienkach. Okrem Simonky matka vychovávala aj jej 16-ročného brata. Či sa niečo po príchode otca v rodine zmenilo, nie je známe. „Obe deti sa sledovali v škole aj v škôlke, ale nebolo vidno, že by mali nejaké modriny. Nemali sme na túto rodinu nijaké podnety,“ povedal starosta Bzovskej Lehôtky Martin Kubík. Podľa neho sa matka starala o deti v rámci svojich možností príkladne a venovala sa im.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ