Pre požiar v Trnave evakuovali ľudí z dvoch desiatok bytov

SITA | 12.01.2017 10:31
požiar, trnava, Foto:
Požiar vznikol v spálni dvojizbového bytu, jeho príčiny budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.
Pre požiar bytu na Špačinskej ulici v Trnave evakuovali hasiči v stredu večer obyvateľov z ďalších dvoch desiatok bytov. Päť ľudí odviezli sanitky do nemocnice s podozrením na intoxikáciu splodinami horenia, niekoľkých ďalších ošetrili zdravotníci na mieste. Aby obyvatelia bytov nemrzli vonku, hasiči im pristavili autobus.

"Po príchode na miesto hasiči zistili, že schodisko je totálne zadymené. Zamerali sa na záchranu a evakuáciu ľudí z 21 bytov,“ povedal krajský riaditeľ hasičov Vojtech Valkovič. Požiar vznikol v spálni dvojizbového bytu, jeho príčiny budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Po uhasení požiaru, odvetraní a skontrolovaní priestorov hasiči byty postupne odovzdávali ich vlastníkom.

Do Fakultnej nemocnice v Trnave z bytového domu podľa jej hovorkyne Anety Racikovej priviezli štyroch ľudí, po štandardnom ošetrení boli všetci v stabilizovanom stave prepustení domov.

Hasičov v Trnavskom kraji v stredu zamestnávali aj ďalšie požiare. V obci Dolné Saliby v okrese Galanta horel rodinný dom, požiar neprežila jedna osoba. Požiar domu hasili aj v obci Banka v okrese Piešťany.