Najobľúbenejšia televízna tvár je Studenková

Absolútnou víťazkou sa stala, a teda najviac diváckych hlasov v ankete Osobnosť televíznej obrazovky - OTO 2003 získala herečka Zdena Studenková, ktorá zároveň dominovala aj kategórii herečka. Na štvrtom ročníku vyhlasovania najobľúbenejších tvárí slovenskej obrazovky sa nezúčastnila TV Markíza, naopak po vlaňajšej neúčasti sa do ankety zapojila spravodajská televízia TA3.

01.02.2004 06:58
debata

Markíze sa nepáčilo „porušenie pravidiel spolupráce“ zo strany organizátora i to, že program vysiela konkurenčná komerčná JOJ-ka, ktorá po troch ročníkoch prevzala štafetu od verejnoprávnej STV.

Najobľúbenejšou moderátorkou spravodajských a publicistických programov za minulý rok sa stala Jana Majeská z STV. V kategórii moderátor/-ka, komentátor/-ka športových programov v ankete OTO 2003 prvenstvo získala Lenka Hriadeľová z TV JOJ.

Najobľúbenejším moderátorom zábavných programov sa stal Peter Marcin a detských programov Jozef Nodžák alias Majster N. Programom roka sa stal Uragán. Najviac hlasov v kategórii herec diváci všetkých slovenských televízii poslali Michalovi Dočolomanskému. Zo speváčok je najpreferovanejšou Misha a Meky Žbirka je podľa divákov zase najlepším spevákom.

Odbornú Cenu Eurotelevízie za mimoriadny televízny počin roka si odniesla TV JOJ za najdlhší (3,5 hodinový) priamy prenos v histórii Slovenska – IQ Test národa 2003. Do slovenskej televíznej siene slávy uviedli herečku Evu Krížikovú.

Slávnostným galavečerom v bratislavskej Redute sprevádzal Maroš Kramár a medzi účinkujúcich sa zaradili Vidiek, No Name, Lenka Filipová, Martin Maxa či Misha.

Studenková pred galavečerom aj navarila

V kuchyni absolvovala prípravu na galavečer OTO 2003 jeho absolútna víťazka Zdena Studenková, ktorá dominovala aj kategórii herečiek.

Ako viacnásobná nominantka minulých ročníkov priznala, okrem návštevy kaderníčky stihla navariť aj chutnú večeru. Do spoločnosti potom dorazila dobre naladená s úsmevom na tvári a ako vždy dokonale upravená.

„Uvarila som polievku, potom teľacie na červenom víne, k tomu cestovinu a jahodový krém so zmrzlinou. Umyla som si vlasy a priznám sa, že som bola aj u mojej kaderníčky a nalíčila som sa sama,“ trochu neochotne priznala herečka, ktorá tvrdí, že jej práca by nemala opodstatnenie bez odozvy divákov.

„Priznám sa, že každý z nás, čo sme boli nominovaní na OTO-vi, asi tušíme, ako to dopadne. Sme tam stále tí istí, pár hlasov hore dole, je to vyrovnané. Nehovorím, že som preboha rátala s tým, že vyhrám, ale hovorila som si, sme zase štandardná zostava, asi to svedčí o tom, že kvalita sa drží, niveau stable,“ vtipne a s nadhľadom okomentovala svoje víťazstvo.

Hriadeľová ďakovala svojmu „neobjaviteľovi Paľovi Ruskovi“

V odvážnej večernej róbe dorazila na slávnostný galavečer OTO 2003 víťazka kategórie športový moderátor a komentátor Lenka Hriadeľová z TV JOJ.

Sýto červené spoločenské šaty, ktoré spredu celkom odhalili moderátorkine nohy, doplnila čiernymi sieťovanými pančuškami a lakovanými červenými topánkami. Šaty jej vraj šili v Košiciach v salóne Jitky Mikulovej.

„Nechcela som nič romantické, lebo nie som ten typ. Šaty mali byť červené, rafinovane sexy a myslím, že sa jej to celkom podarilo,“ hovorí spokojne Lenka, ktorá však na odovzdávaní televíznych ocenení nezaujala len odvážnym modelom šiat. Pri preberaní sošky sa totiž okrem rodiny, blízkych a kolegov poďakovala svojmu „neobjaviteľovi Paľkovi Ruskovi“.

Ako neskôr vysvetlila, nešlo o iróniu na ďakovnú reč Marianny Ďurianovej pri preberaní ocenenia TOM 2003, ktorá vtedy ďakovala svojmu objaviteľovi Pavlovi Ruskovi. „Čo sa týka Pavla Ruska, on veľmi dobre vie, čo som povedala, možno by som to nespájala s Mariannou, ale skôr s tým, že pred rokom mohol povedať, že by bolo fajn, keby Lenka bola v Markíze, ale rozhodol sa ma neobjaviť. Ja som rada, že som v JOJ-ke a že som dostala šancu,“ rozhodne tvrdí Lenka, ktorá si vraj ďakovnú reč pripravovala aj doma pred zrkadlom.

„Jasné, že akonáhle mi oznámili moju nomináciu som uvažovala, čo by som chcela povedať. Mnohokrát som to do dnešného večera zmenila a nakoniec som to vôbec nepovedala ako som chcela, ako som si to doma nacvičila. Stála som pred zrkadlom a predstavovala som si, ako tam vyjdem, nonšalantným spôsobom poviem dobrý večer. Nič z toho, čo som si predsavzala, sa nestalo. Prišli emócie a roztriaslo sa mi všetko, nohy, hlas..,“ so smiechom tvrdí najobľúbenejšia športová moderátorka.

debata chyba