Drucker by išiel do vlády s Ficom aj s Trubanom. Ľudia rozhodnú, hovorí

Zakladateľ vznikajúcej politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker nevylučuje povolebnú spoluprácu s nikým okrem extrémistov. Vo štvrtok odovzdal na ministerstve vnútra takmer 30-tisíc podpisov na registráciu novej strany. „Nechám na ľuďoch, či nás budú vnímať ako ľavicovú alebo stredovú stranu,“ povedal Drucker na otázku Pravdy ohľadom hodnotového smerovania nového subjektu.

12.09.2019 10:08 , aktualizované: 15:07
debata (92)

Programové ciele, ako aj kľúčových spolupracovníkov, predstaví vznikajúca strana Dobrá voľba na budúci týždeň. Vstup do strany dnes oznámila rektorka Akadémie policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská. Potvrdila to denníku Pravda.

VIDEO: Išiel by Drucker do vlády aj s Ficom? Koľko percent chce získať v parlamentných voľbách? Čo si myslí o extrémistoch?

Video

„Veľmi som to zvažovala a rozhodla som sa, že takto budem mať šancu posunúť sa niekam a niečo zlepšiť,“ vysvetlila pre Pravdu Kurilovská. Dodala, že ju oslovil program vznikajúcej strany. „Majú riešenia, viem, že najmä v oblasti zdravotníctva a sociálnych vecí, ale ja som typ, ktorý rád diskutuje a budeme hľadať aj ďalšie riešenia,“ povedala. „Veľa ľudí ma od politiky odrádza, ale keby sa každý na to pozeral so strachom, nič sa nezmení,“ prezradila Kurilovská.

Podľa našich informácií by Kurilovská mala byť podpredsedníčkou novej strany.

Drucker zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

Spolupracovať s ním bude Tomáš Kuča, ktorý s ním spolupracoval už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim (Smer).

V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomínajú tiež poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová (obaja Most-Híd). Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní. Začiatkom septembra predseda vlády vyhlásil, že sa cíti byť jasným sociálnym demokratom, politika sociálnej demokracie je mu blízka a na svojom politickom presvedčení nemieni nič meniť.

Na registráciu strany je potrebných aspoň 10 000 podpisov. Po ich odovzdaní má Ministerstvo vnútra SR do 30 dní rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí.

© Autorské práva vyhradené

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Kurilovská #Tomáš Drucker #Dobrá voľba