Bugár chce dať po voľbách SMK možnosť podieľať sa s nimi na vláde

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár zdôraznil potrebu maďarskej a ďalších menšín mať svoje zastúpenie v Národnej rade (NR) SR. Po parlamentných februárových voľbách, ak bude mať možnosť byť vo vládnej koalícii, preto plánuje pozvať k spoločnému stolu predsedu SMK Józsefa Menyhárta, aby sa prostredníctvom Mosta-Híd podieľali na vládnutí.

21.02.2020 12:29
béla bugár Foto: ,
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) a predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas brífingu.
debata (13)

„Prvý človek, ktorému budem volať po voľbách, je predseda SMK Menyhárt, aby sme sadli k spoločnému stolu a dohodli sa, s kým ísť do vlády a s kým nie. Samozrejme hovorím o situácii, kedy by bol Most-Híd v parlamente,“ povedal na piatkovej tlačovej konferencii Bugár. Dodal, že spoluprácu ponúkne po voľbách aj strane Maďarská komunitná spolupatričnosť.

Zdôraznil potrebu ponúknuť maďarským voličom adekvátne zastúpenie v parlamente. „Je potrebné, aby ľudia z regiónov neostali doma, aby išli voliť. To je výzva aj pre menšiny,“ podotkol.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára. Stáť budú viac ako 12,6 milióna eur. V ére samostatného Slovenska pôjde o ôsme parlamentné voľby v poradí. Na Slovensku sú viac ako štyri milióny oprávnených voličov.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #SMK #parlamentné voľby 2020