Mini v Paríži predstaví Crossover Concept

Na parížskom autosalóne predstaví automobilka Mini štúdiu päťdverového modelu Crossover Concept. Tá je nositeľom nového dizajnérskeho štýlu Mini a zároveň prvým modelom značky s celkovou dĺžkou presahujúcou štyri metre. Novinka je síce v štádiu konceptu, ale k sériovej výrobe má bližšie ako by sa mohlo zdať.

12.09.2008 11:32
Mini Crossover Concept Foto:
Mini Crossover Concept sa má stať základom pre štvrtý modelový rad automobilky Mini.
debata

Ďalší modelový rad Mini je terčom diskusií už dlhší čas a jeho príchod nie je veľkým prekvapením. Zvýšený podvozok a pohon všetkých kolies prezrádzajú záujem automobilky o segment malých SUV, to čo však na koncepte pripomínajúcom Clubman zaujme viac, je netradičný prístup do jeho interiéru. Predný pár dverí je zavesený tradičným spôsobom vpredu, rovnako sú riešené aj pravé zadné dvere. Na ľavej strane sú však zadné dvere uchytené vzadu (podobne ako pravé zadné dvere na modeli Clubman), takže karosérii chýba B-stĺpik. Dvere batožinového priestoru sa na špeciálnom mechanizme odsúvajú do strany.

Crossover Concept je vysoký 1598 mm, široký 1830 mm a nápravy má od seba vzdialené 2606 mm. Jeho tvary majú byť základom pre sériovú podobu štvrtého modelového radu automobilky (po modeloch Mini, Cabrio a Clubman).

Štvormiestny interiér je plný revolučných riešení, z ktorých najzaujímavejším je použitie nového telekomunikačného centra v podobe glóbusu umiestneného v strede palubnej dosky. Glóbus slúži ako ukazovateľ funkcií navigácie, klimatizácie, audiosystému, či aktuálnej rýchlosti auta. Jeho pologule sú určené na zobrazovanie funkcií osobitne pre vodiča a spolujazdca.

debata chyba
Články podľa značiek