Zastreleného Jozefa Svobodu pochovali

Pod dohľadom policajtov v piatok o 15:00 pochovali na cintoríne v bratislavskom Prievoze zastreleného podnikateľa Jozefa Svobodu. V okolí cintorína parkovali luxusné autá najmä z Bratislavského kraja. So Svobodom sa prišlo rozlúčiť asi 300 ľudí.

04.07.2004 10:43
debata

Po kresťanskom obrade odzneli aj tóny pesničky od Heleny Vondráčkovej „Lásko má, já stůňu“. Smrť po trinástich rokoch manželstva niesla ťažko jeho manželka Karin, ktorej na obrade prišlo nevoľno. Na nerušený obrad dohliadali pri vchode niekoľkí muži, ktorí na cintorín nevpustili televízne kamery a redaktorov s mikrofónmi.

Osudnými sa 50-ročnému Jozefovi Svobodovi stali tri rany do hlavy a viaceré do chrbta. Dvaja stále neznámi páchatelia ho zastrelili v pondelok predpoludním na Podunajskej ulici 28 v Bratislave, keď vychádzal zo stávkovej kancelárie. Podľa polície vražda bola profesionálna a vrahovia nič nenechali na náhodu a z pištole na neho vystrieľali celý zásobník.

Jozef Svoboda je bývalým predsedom Slovenského zápasníckeho zväzu. Tento post zastával do októbra 2002. Po abdikácii však v tomto športe naďalej pôsobil vo funkcii viceprezidenta Európskeho výboru zápasenia. Minulý rok v apríli na 25. valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru  ocenili jeho prácu v zápasníckom hnutí bronzovými kruhmi SOV. Jozef Svoboda sa okrem zápasenia angažoval aj vo futbalovom hnutí – ešte v auguste 2003 figuroval v dozornej rade Športového klubu Slovan Bratislava – futbal, ale podľa výpisu z obchodného registra na internete od 20. januára 2004 už v nej nie je. Jeho meno figuruje aj v orgánoch ďalšej desiatky spoločností.

debata chyba