Čech znásilnil osemdesiatročnú dôchodkyňu

Takmer osemdesiatročnú dôchodkyňu znásilnil, zbil a okradol v utorok v noci v Zloniciach na Kladensku štyridsaťtriročný muž. V dobe, keď starenka blúdila so škrabancami a modrinami po obci, muž ešte ležal v posteli.

10.05.2007 10:16
Staroba Foto:
Staroba - ilustračné foto.
debata

Utiekol až po tom, čo dezorientovanú ženu priviedla domov pracovníčka miestnej čerpacej stanice. Tá tiež zavolala políciu.

„Sedemdesiatdeväťroč­ná žena pravdepodobne do svojho bytu neznámeho muža pustila. Ten ju mal v priebehu noci znásilniť, fyzicky napadnúť a odcudziť jej veci,“ potvrdila hovorkyňa kladenskej polície Jana Šteinerová.

Keď policajti do domu starenky dorazili, muž už bol preč. Ďaleko však neutiekol. Pes, ktorého policajti nasadili, ho našiel neďaleko bydliska obeti. Medzitým starenku, ktorá utrpela drobné poranenia, previezli na ošetrenie do slánskej nemocnice.

V Stredu už bola doma a na napadnutie si nespomína. „Vôbec neviem, že by som do domu niekoho pustila. To by som neurobila,“ tvrdila stará pani.

Zlonický starosta Rudolf Čížek je správaním sa násilníka znechutený. „Vôbec ho nepoznám, nie je odtiaľto. A pokiaľ urobil to, čo sa hovorí, musí byť úchylný. Normálny človek by niečoho takého nebol schopný,“ poznamenal.

Muž skončil v policajnej cele a je stíhaný za znásilnenie.

debata chyba