Opitý vodič prevrátil pri Žiline autobus

K dopravnej nehode autobusu, pri ktorej sa zranili viacerí cestujúci, došlo dnes ráno v obci Nededza v okrese Žilina. Ako agentúru SITA informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 46-ročný vodič súkromného linkového autobusu išiel v smere Žilina -Terchová, pri zastavovaní na zastávke zišiel na krajnicu a s autobusom sa prevrátil na bok. FOTO z miesta nehody v článku

03.07.2007 08:52 , aktualizované: 16:16
Nehoda autobusu Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

V autobuse sa nachádzalo desať cestujúcich. Zranených previezli na vyšetrenie do nemocnice. Pri dychovej skúške policajti zistili u vodiča zo Žiliny prítomnosť alkoholu vo výške 1,20 mg/l alkoholu v dychu, čo je približne 2,6 promile. Dopravnú nehodu vyšetruje žilinská polícia.

K dopravnej nehode autobusu, pri ktorej sa... Foto: Pravda, Ľuboš Kostelanský
Nehoda autobusu K dopravnej nehode autobusu, pri ktorej sa zranili viacerí cestujúci, došlo v obci Nededza v okrese Žilina.

„Vodič pri zastavovaní na zastávke zišiel na krajnicu a s autobusom ho prevrátilo na bok,“ opísala telefonicky nehodu Balogová. Podľa zástupcov žilinskej polície sa pri nehode ľahšie zranil vodič autobusu a päť cestujúcich. Jedna pasažierka je hospitalizovaná. Šoféra súkromného linkového autobusu polícia podľa Balogovej obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, začo mu hrozí trest od jedného do piatich rokov väzenia.

Minulý rok polícia zaevidovala niekoľko podobných nehôd. V decembri neďaleko Nitry pri nehode mikrobusu, ktorý šoféroval opitý vodič, utrpelo zranenia sedem ľudí. Vlani v októbri zas havaroval pod vplyvom alkoholu ďalší šofér pri Galante, vtedy sa zranilo 12 ľudí. Vodičom okrem trestného postihu hrozí aj prepustenie z práce.

debata chyba