Policajná cigaretová aféra sa chýli ku koncu

Prípad dvoch bývalých policajtov, ktorí sa údajne pokúsili predávať pašované cigarety určené na zničenie, sa chýli k vyneseniu rozsudku. Pred Okresným súdom Košice I odzneli záverečné reči, verdikt by mal súd oznámiť v piatok dopoludnia. Bývalým policajtom hrozí až desaťročné väzenie.

21.05.2008 17:49
Cigarety Foto:
Ilustračné foto
debata

Podľa obžaloby dvaja policajti z Trebišova mali ešte v roku 2004 do kotolne základnej školy v Cejkove previezť na zničenie 80.500 škatuliek ukrajinských cigariet. Časť cigariet však údajne nespálili, ale pokúsili sa ich ďalej so ziskom predať. Policajti podľa obžaloby štát ukrátili na dani a cle o 2,3 milióna ko­rún.

V prípade, ktorým sa zaoberala aj inšpekcia ministerstva vnútra, je okrem bývalých policajtov obžalovaný aj školník základnej školy, u ktorého polícia časť nespálených cigariet našla, a dve osoby zo spoločnosti v Zemplínskom Jastrabí. V skladoch spoločnosti polícia neskôr nespálené cigarety odhalila. Trojici mužov hrozia nižšie tresty.

Košický súd tiež vypočul posledného svedka v prípade. Počas jeho vypočúvania obhajcovia spochybňovali postup polície pri dokumentovaní prípadu, polícia podľa obhajoby celkové množstvo cigariet presne nespočítala, a nedá sa tak vraj presne určiť ani výška škody.

debata chyba