Po požiari v bratislavskej Matadorke zahynuli traja ľudia, jeden je zranený

Tragický nočný požiar, ktorý zachvátil budovu v areáli na Kopčianskej ulici v bratislavskej Petržalke, už vyšetruje polícia. Na zhorenisku objavili tri torzá obhorených ľudských tiel, plamene hasili niekoľkí hasiči z Bratislavy, Pezinka a Malaciek. Jednu zranenú ženu previezli do nemocnice.

03.11.2011 09:30 , aktualizované: 11:24
nehoda, úraz, hasiči Foto:
Ilustračné foto
debata

Išlo o bezdomovcov. V objekte krátko po 23:00 horela dvojpodlažná budova slúžiaca ako sklad a drevený prístrešok pri nej. Telá našli po uhasení požiaru. Šesťdesiattriročná bezdomovkyňa so značnými popáleninami policajtom povedala, že sa zobudila, až keď horelo. Bezdomovci prespávali v prístrešku v chladných dňoch a kúrili si otvoreným ohňom.

Bratislavský policajný hovorca František Peczár informoal, že plamene sa následne rozšírili aj do vedľajšieho skladu. Takmer 70 hasičov hasilo oheň do skorého rána a zhorenisko následne prehľadávali. Na mieste je momentálne expertízna skupina a policajti. Príčina požiaru ani škody zatiaľ nie sú známe. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, kde je trestná sadzba štyri až desať rokov.

debata chyba