Na letisku v Liskovej sa zrútilo lietadlo, zahynuli dvaja ľudia

Letecké nešťastie, pri ktorom dnes na letisku v Liskovej v okrese Ružomberok zahynuli dvaja ľudia, sa nestalo počas leteckého dňa.

06.05.2012 13:16 , aktualizované: 15:19
debata (18)

TASR informoval riaditeľ Aeroklubu Ružomberok Marián Turan. „U nás sa žiadny letecký deň nekonal. My sme nelietali. V minulosti sme letecké dni robili, teraz na to nemáme peniaze. Lietadlo odštartovalo, urobilo zákrutu a spadlo do poľa za letiskom,“ spresnil pôvodné informácie Turan. Zdôraznil, že v prípade poľského lietadla išlo o individuálny let, ktorý podliehal bežnému letovému režimu.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová potvrdila, že nešťastie si vyžiadalo dve obete. „Ide o manželský pár z Poľska, vek obetí zatiaľ nepoznáme. Predpokladám, že polícia začne trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na mieste je policajný vyšetrovateľ, polícia vykonáva obhliadku miesta nešťastia a čaká sa na vyšetrovateľov z Leteckého úradu Slovenskej republiky,“ povedala hovorkyňa s tým, že do príchodu leteckých inšpektorov zabezpečuje polícia obhliadku, na mieste je súdny lekár, ktorý zrejme nariadi súdnu pitvu.

Balogová tiež potvrdila, že let poľského lietadla sa neuskutočnil v rámci leteckého dňa. „Ak sa tam aj niečo konalo, tragická nehoda s tým nesúvisí,“ uzavrela.

18 debata chyba