Mladá žena z Košíc v hádke zabila partnera nožom. Hrozí jej až doživotie

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 22-ročnú Lenku z Košíc. Žena bola podľa hovorkyne polície v Košiciach Jany Mésarovej v minulosti jedenkrát súdne trestaná.

14.07.2012 13:13
vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž Foto:
Ilustračné foto
debata (12)

„Obvinená vo štvrtok okolo 23.00 hodiny v byte na Triede SNP V Košiciach, v ktorom spoločne bývala so svojím druhom 25-ročným Jánom, úmyselne usmrtila svojho partnera,“ informovala Mésarová.

Žena po predchádzajúcej vzájomnej hádke, a po tom ako jej Ján vulgárne nadával, zobrala z kuchynskej linky nôž, ktorým na neho zaútočila a bodla ho do oblasti hrudníka. Potom kuchynský nôž zahodila v kuchyni do vedra medzi odpadky.

Podľa predbežnej lekárskej správy 25-ročnému mužovi spôsobila bodné poranenie srdca nezlučiteľné so životom. Kriminalistický technik na mieste zaistil niekoľko stôp i nôž, ktorý je pravdepodobnou vražednou zbraňou.

„Obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ zároveň podal podnet na spracovanie návrhu na väzobné stíhanie obvinenej. V prípade dokázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ uzavrela hovorkyňa.

12 debata chyba