Polícia začala trestné stíhanie v prípade pádu vrtuľníka do Váhu

V prípade tragického pádu vrtuľníka, ktorý sa v nedeľu zrútil do Váhu pri Šintave v Galantskom okrese, začala polície trestné stíhanie pre usmrtenie. Štyridsaťročnému pilotovi alkohol nezistili, škody sú minimálne 40-tisíc eur, informoval trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

03.03.2013 18:19 , aktualizované: 04.03.2013 10:25
Pád vrtuľníka do Váhu Foto: ,
Vojenské auto vyťahuje výletný vrtuľník z rieky Váh v katastri obce Šintava, kam sa so štyrmi pasažiermi na palube zrútil.
debata (23)

Výletný vrtuľník so štyrmi pasažiermi na palube spadol krátko po 17. hodine do rieky Váh v katastri obce Šintava v okrese Galanta. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Galanty, Serede a Trnavy.

Pri tragédii zahynul 13-ročný chlapec z Bratislavy. Pilot z Bratislavy, údajne otec mŕtveho chlapca, 21-ročná žena z Banskej Bystrice a 42-ročný muž zo Senca sa zranili. V prípade obvinenia konkrétnej osoby hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Stroj sa pri páde rozlomil na dve polovice. Prvú, ktorá zostala v strede toku, hasiči pritiahli k brehu po nehode. Druhú časť silný prúd vody odniesol ďalej a na miesto bol zhoršený prístup. Časť vrtuľníka, ktorá zostala v strede rieky, hasiči vytiahli, chvostovú časť odniesol prúd, vyplavilo ju na breh v Dolnej Strede. Ako informovala Zuzana Farkašová z Prezídia HaZZ, keďže hasiči sa obávali znečistenia životného prostredia prevádzkovými kvapalinami, rozhodli sa konať už v nedeľu večer a aj túto časť stroja vytiahli. Zásah ukončili krátko pred polnocou.

Výletný vrtuľník, ktorý sa so štyrmi pasažiermi...
Výletný vrtuľník, ktorý sa so štyrmi pasažiermi...
+10Výletný vrtuľník, ktorý sa so štyrmi pasažiermi...
23 debata chyba