Poľovník s mladíkom zabíjali lesnú zver bez povolenia

Srnu a jeleňa bez platného povolenia zabili medzi osadami Hámor a Dolný Bukovec v okrese Veľký Krtíš dvaja muži. Jeden z nich, 48-ročný Milan je dokonca poľovník.

10.05.2013 11:47
jeleň, les, poľovník Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická informovala, že vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši obvinil z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva 48-ročného Milana a 21-ročného Radoslava z Medzilaboriec.

Milan v stredu 8. mája okolo 22:00 hodiny zastrelil dvojročného srnca. Následne mu rozrezal brucho, vybral vnútornosti a naložil ho do auta.

Počas jazdy spozoroval pri ceste potácajúceho sa jeleňa. Zastavili pri ňom a podrezal ho. Podobne ako pri srne aj jeleňovi vybral vnútornosti a naložili ho do auta.

Auto asi o 23:30 hodine zastavila v Pôtri policajná hliadka z Dolnej Strehovej. Radoslava, ktorý auto viedol a Milana polícia zadržala. Ulovením srnca a jeleňa spôsobili škodu poľovnému združeniu Dolná Strehová vo výške viac ako 960 eur.

Obvinení boli umiestnení do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

2 debata chyba