Mladík pre dlhy okrádal ženy, napadol aj mamičku s dieťatom

Dve ženy napadol v priebehu víkendu 18-ročný mladík v Nových Zámkoch. Podľa slov nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej došlo k prvému útoku v sobotu 28. septembra.

01.10.2013 14:34
debata (2)

Obeťou útočníka sa ráno pred pol šiestou stala 45-ročná žena. Muž ju zozadu chytil za kapucňu bundy a ťahal ju k zemi. Následne jej zasadil päť silných rán päsťou do hlavy a tváre. Pri útoku vzal napadnutej kabelku, ktorá jej vypadla z ruky a ušiel na neznáme miesto. Kabelka v ktorej mala žena osobné doklady, kľúče a finančnú hotovosť, bola nájdená ešte v ten istý deň v parku. Konaním páchateľa jej vznikla škoda vo výške 100 eur. Podľa lekárskej správy utrpela poškodená pomliaždenie tváre a hlavy, uviedla Bruchterová.

Na druhý deň v nedeľu 29. septembra bola popoludní na prechádzke v centre Nových Zámkov 36-ročná mamička so svojim dieťaťom. Pokojná prechádzka sa však zmenila na zápas, keď ju napadol útočník, ktorý sa jej z ruky usiloval vytrhnúť kabelku. Poškodená jednou rukou držala dieťa a druhou o kabelku bojovala s útočníkom aj napriek tomu, že ju viackrát buchol päsťou do tváre. Pri zápase žena spadla na zem a udrela si koleno. Kabelku však z ruky nepustila a násilníka sa usilovala odohnať krikom. Ten sa dal na útek až keď videl prichádzať ľudí. Napadnutá žena zavolala na číslo 158 a vec oznámila. Poškodená našťastie neutrpela žiadne vážne zranenie ani škodu na majetku, dodala Bruchterová.

Novozámockí policajti okamžite po oznámení začali po útočníkovi pátrať. Bezprostredne po spáchaní skutku zadržali podozrivého 18-ročného mladíka. Ten sa pri výsluchu priznal k obidvom lúpežiam. Ako motív svojho konania uviedol dlžoby. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov obvinil 18-ročného Michala z Nitry zo zločinu lúpeže. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Zároveň bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie väzby, dodala Bruchterová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #napadnutie #Nové Zámky #okrádanie