V Kôprovej doline našli telesné pozostatky človeka

V Západných Tatrách našli telesné pozostatky nezvestného muža. Nález telesných pozostatkov na hrebeni Liptovských kôp v Kôprovej doline ohlásil Horskej záchrannej službe ešte v piatok strážca prírody.

21.12.2013 16:56 , aktualizované: 19:50
debata (3)

Horskí záchranári v sobotu ráno vyrazili do terénu hľadať opísané miesto, kde sa mali nachádzať telesné pozostatky zatiaľ nezistenej osoby. V obedňajších hodinách sa podarilo záchranárom nájsť telo bez známok života. Záchranári zdokumentovali miesto úmrtia a následne transportovali pozostatky pomocou nosidiel na Podbanské. Telesné pozostatky odovzdali policajtom zo Starého Smokovca za prítomnosti obhliadajúceho lekára.

Podľa záchranárov ide s najväčšou pravdepodobnosťou o pozostatky českého turistu, ktorého hľadali na prelome októbra a novembra v oblasti Sivého vrchu a priľahlých dolinách. Žiaľ pátranie nebolo vtedy úspešné, keďže sa hľadaná osoba pohybovala mimo predpokladaných miest pohybu.

Televízia Markíza vo večernom spravodajstve uviedla, že by malo ísť o 36-ročného Jaroslava, ktorý mal údajne životné problémy a dokonca zanechal list na rozlúčku. Svojej rodine napísal, že odchádza na obľúbené miesto. Posledná informácia hovorila o zakúpenom cestovnom lístku do Liptovského Mikuláša. Sobotňajšej akcie sa zúčastnilo desať záchranárov z Vysokých a Západných Tatier, informovala Horská záchranná služba.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #mŕtvola #Kôprová dolina