Po lúpeži chlapec odpadol

Neuveriteľnú lúpež zaznamenali policajti v Stropkove. Po prepadnutí tam desaťročný chlapec upadol do bezvedomia, dokonca ho musel do nemocnice previezť vrtuľník.

29.04.2014 12:49
debata (1)

Chlapca prepadli len o niečo staršie deti v Stropkove na križovatke ulíc A. Hlinku a Majerskej. Šokujúce je, že obaja podozriví majú dvanásť a trinásť rokov. Ako policajtom Kamil a Jana priznali, lúpežou chceli získať päť eur. Prepadnutému Dávidovi prišiel na pomoc o rok mladší brat, peniaze vzal lúpežníkovi z rúk a utekal s nimi preč. Útočník ho však dobehol a uhryzol ho do ruky. Peniaze sa mu však získať nepodarilo aj vďaka náhodným okoloidúcim.

„Po čine policajti zadržali dvoch maloletých podozrivých. Obaja boli na základe žiadosti sociálnej kurátorky eskortovaní do Krízového strediska vo Vranove nad Topľou. Presné okolnosti tohto činu polícia vyšetruje,“ spresnila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Podľa našich informácií boli obeť aj lúpežníci zo sociálne znevýhodneného prostredia.

„U mladých ľudí zohráva významnú úlohu prostredie, v ktorom žijú. Ak k nemu bežne patria protizákonné aktivity, ktoré môžu byť aj uznávané, tak len kopírujú správanie dospelých,“ vysvetľuje klinický psychológ Robert Máthé. Podotkol, že v niektorých prípadoch sú protizákonné aktivity brané aj ako hrdinský čin a rodičia dokonca podporujú svoje deti v takomto správaní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lúpež #Stropkov