Výbuch v reštaurácii zranil čašníčku a hosťa

Výbuch plynu unikajúceho z propán-butánovej fľaše v staničnej reštaurácii v Čiernom Balogu vážne zranil dvoch ľudí a porušil statiku budovy. Explózia sa obcou v Breznianskom okrese ozvala vo štvrtok krátko po ôsmej ráno.

19.06.2014 11:33 , aktualizované: 19:12
Čierny Balog, železničná stanica Foto:
Reštauráciu na železničnej stanici v Čiwernom Balogu zničil výbuch plynu.
debata (2)

Popálenú pracovníčku reštaurácie (32) okamžite previezli vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach-Šaci a 66-ročného hosťa najskôr sanitkou do nemocnice v Brezne, ale už o niekoľko hodín viezol aj jeho vrtuľník do Košíc. Obaja sú teraz v starostlivosti lekárov v zariadení špecializujúcom sa na liečbu popálenín.

Riaditeľ nemocnice v Košiciach-Šaci Juraj Vančík pre Pravdu povedal, že stav oboch zranených je veľmi vážny. „Žena má popáleniny druhého a tretieho stupňa na 39 percentách tela. Okrem toho má poškodené aj dýchacie cesty. Jej stav je kritický. Oveľa lepšie na tom nie je ani muž, ktorý má popáleniny druhého a tretieho stupňa na 21 percentách tela a tiež má poškodené aj dýchacie cesty,“ zdôraznil Vančík. Muž podľa našich informácií pracuje ako dobrovoľník na čiernohronskej železnici v Čiernom Balogu.

Prípad už vyšetruje polícia. „V súvislosti s výbuchom bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Škoda na majetku, ktorá pritom vznikla, bola vyčíslená na 100-tisíc eur. Podľa predbežných zistení malo pritom dôjsť aj k vážnemu narušeniu statiky budovy,“ konštatovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Starosta Čierneho Balogu František Budovec bol z udalosti šokovaný. „Čašníčka, ktorá sa pri výbuchu zranila, je z našej obce. Zranený muž nie je naším obyvateľom,“ povedal. Prípad považuje za nešťastnú náhodu. Obec, ktorej budova patrí, bude musieť riešiť, čo s ňou ďalej. Starosta nevylučuje, že ju budú musieť zbúrať. „Najskôr si však budeme musieť počkať na likvidátora z poisťovne a statika, ktorý posúdi stav budovy. Búracie či stavebné práce budeme musieť zrejme znášať na vlastné náklady. O týždeň máme zasadnutie obecného zastupiteľstva a na ňom sa budeme zaoberať aj touto problematikou,“ dodal Budovec.

Agentúrnu správu nahradil autorský článok

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Čierny Balog