Polícajti zabránili, aby 15-ročná poskytovala v cudzine sexuálne služby

Polícia prekazila organizovanej skupine plán vyviezť za hranice 15-ročné dievča na sexuálne služby. Policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii v polovici januára zadržali organizovanú skupinu, ktorá lákala mladé dievčatá na nadštandardne platenú prácu do zahraničia.

26.01.2015 13:36
debata (7)

To bol zrejme aj prípad 15-ročnej dievčiny, ktorú skupina plánovala odviezť do Holandska na lukratívne platenú prácu spoločníčky. Za víkend tak mala zarobiť tisíc eur. To však ešte netušila, že ako spoločníčka mala solventným klientom poskytovať aj pohlavný styk. „Polícia však včas zasiahla a prevozu za hranice Slovenska zabránila,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Štvorica ľudí od 20 do 32 rokov v zložení Július M., Lenka Š., Michaela H. a Oto Š. z Banskej Bystrice lákala podľa polície mladé dievčatá na prácu s vidinou ľahko zarobených peňazí. Cez sociálne siete ponúkali v mene vymyslenej agentúry mladým, atraktívnym ženám a dievčatám prácu spoločníčky pre solventných klientov v zahraničí. Neskôr im navrhovali, že popri službe hostesky si môžu ľahko zarobiť aj viac peňazí, ak klientovi poskytnú aj sexuálne služby.

Keď dosiahli súhlas aj s vykonávaním prostitúcie, vybavili dievčatám prepravu buď na letisko alebo priamo autom do Holandska. Po prílete si ich údajne prebral vopred dohodnutý klient, zobral do hotela a uspokojoval svoje sexuálne potreby. „Organizátori dostávali sumy spravidla vyššie ako 12-tisíc eur. Dievčatá dostávali len časť utŕženej sumy, často aj menej ako sľúbených tisíc eur,“ uviedla policajná hovorkyňa. Zvyšné peniaze si organizovaná skupina rozdeľovala medzi sebou.

Polícia zistila, že takýmto spôsobom vyviezli do Holandska minimálne päť dievčat od 15 do 21 rokov. Skupina na tom zarobia minimálne 60-tisíc eur. Vyšetrovateľ už štvoricu obvinil z obchodovania s ľuďmi a ohrozovania mravnej výchovy mládeže, za čo im hrozí väzenie na sedem až 12 rokov. Polícia nevylučuje aj ďalšie obvinenia.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #podvodníci #sexuálne služby