Rukojemnícka dráma v Martine: Muž hodiny ohrozoval starú matku nožom

Mestom Martin v nedeľu otriasla rukojemnícka dráma, ktorú ukončili až policajti. Dvadsaťdeväťročný Martinčan totiž niekoľko hodín držal v byte svoju 75-ročnú starú mamu, ktorú ohrozoval nožom.

16.02.2015 14:56
debata

Dráma sa začala v noci o tretej hodine a trvala do nedeľného obeda. Martinčan sa zamkol so starkou v byte a nedovolil jej odísť.

Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 29-ročný muž v nedeľu ráno telefonoval svojej matke a povedal jej, že drží starkej nôž na krku a má ju ako rukojemníčku. Príbuzní sa najprv s mužom spojili, no keď ho nepresvedčili, aby starkú pustil, zavolali políciu. Na miesto prišla i policajná vyjednávačka.

Muž najprv na výzvy polície nereagoval a na dôkaz toho, že to myslí vážne, pritlačil svoju starkú s nožom na krku k oknu. Na to sa polícia rozhodla zakročiť, vtrhli do bytu, kde podozrivého muža spacifikovali a zatkli. Navyše zistili, že Martinčan je opitý.

Muža po vytriezvení policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu brania rukojemníka. Zároveň podá prokurátorovi podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Martinčanovi hrozí v prípade preukázania viny sedem až dvanásť rokov väzenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #rukojemnícka dráma