Polícia odhalila podvody s DPH, bol do nich zaplatený aj vedúci z daňového úradu

V podvodoch s nadmernými odpočtami DPH bol zapletený aj vedúci oddelenia kontroly z Daňového úradu v Trnave. Ako na tlačovej konferencii informovali policajný prezident Tibor Gašpar, prezident Finančnej správy František Imrecze a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, 51-ročný Zoltán M. je momentálne na úteku a je po ňom vyhlásené celoštátne pátranie.

11.06.2015 16:02
Tibor Gašpar, polícia, policajný prezident Foto: ,
Policajný prezident Tibor Gašpar je spokojný s výsledkami práce daňovej kobry.
debata (8)

Ako na tlačovej konferencii informovali policajný prezident Tibor Gašpar, prezident Finančnej správy František Imrecze a špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, 51-ročný Zoltán M. je momentálne na úteku a je po ňom vyhlásené celoštátne pátranie.

Policajti v spolupráci s finančnou správou odhalili neoprávnené nadmerné odpočty DPH vo výške osem miliónov eur. V prípade s krycím názvom „Krkavec“ je momentálne 19 obvinených, prevažne zo zločinu krátenia dane a poistného a daňového podvodu, za čo im hrozí trest sedem až 12 rokov väzenia. Zoltán M. čelí aj obvineniu zo zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Zástupcovia polície, finančnej správy a prokuratúry predstavili aj ďalšie prípady odhalenej finančnej trestnej činnosti prostredníctvom Daňovej kobry. V rámci akcie „Steak“ odhalili krátenia dane pri obchodovaní s mäsom a mäsovými výrobkami v celkovej hodnote 4 4000 000 eur.

Za trestnú činnosť z obdobia od marca 2012 do januára 2013 čelia obvineniam dve osoby, v prípade preukázania viny im hrozí sedem až 12 rokov väzenia. V akcii „Rei“ Daňová kobra odhalila krátenie dane za predaj tovaru dovezeného zo zahraničia v celkovej hodnote 1 900 000 eur.

Za trestnú činnosť páchanú od januára 2013 do súčasnosti čelí obvineniu päť osôb. V prípade dokázania viny im hrozí rovnako sedem až 12 rokov väzenia. „Kobra naďalej pracuje, je tu a má výsledky,“ zhrnul informácie policajný prezident Gašpar. Podľa Imreczeho Daňová kobra za čas svojej existencie vykonala 714 daňových kontrol a odhalila podvody za 208 miliónov eur.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #daňové podvody #Tibor Gašpar #Daňová kobra