V Bavorsku zahynuli pri dopravnej nehode traja Slováci

Pri bavorskej obci Egerer (v okrese Chiemenig) došlo v pondelok v skorých ranných hodinách k ťažkej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala troch mŕtvych.

30.06.2015 10:30 , aktualizované: 16:53
dopravná nehoda, Opel Astra Foto:
Zničené auto Opel Astra. Po čelnej zrážke s dodávkou pri bavorskej obci Egerer zahynul slovenský vodič aj jeho dvaja spolujazdci.
debata (11)

Dvadsaťštyriročný Slovák Alojz S. na aute Opel Astra pri odbočovaní nedal prednosť prichádzajúcej dodávke Iveco, ktorú viedol 23-ročný muž. O nehode informuje regionálny portál Chiemgau24.de. Po čelnej zrážke vozidlá skončili mimo vozovky.

Okrem slovenského vodiča Alojza sedela v aute na zadných sedadlách jeho 24-ročná priateľka Viera B. a vedľa neho 36-ročný spoločný známy Pavol M. Obaja muži prišli o život priamo na mieste nehody. Ženu sa podarilo oživiť, ale umrela cestou do nemocnice v Traunsteine. Do záchrannej akcie bolo nasadenych 30 požiarnikov a 18 zdravotných záchranárov, na mieste pomáhali záchranárom aj traja členovia krízového intervenčného tímu.

Trojica mladých ľudí chcela cestovať do práce v Eggstätte. Všetci traja žili spolčne blízko Chiemsee. Prisťahovali sa sem z oblasti Augsburgu 15. mája tohto roku. Našli si priestranný suterénový byt. Všetci pochádzali z Vranova nad Topľou.

Viera a Alojz si užívali spoločne strávené chvíle v Nemecku, boli na dovolenke pri mori, navšívili Zoo Hellabrunn. Mladému páru ani na jednej fotke nechýbal úsmev. V minulosti bola s nimi v Nemecku aj Vierkina sestra, ktorá bola Pavlovou priateľkou. Tá sa však po čase vrátila naspäť na Slovensko. V osudné ráno si priatelia nasadli do Opla Astra a o necelé dve minúty došlo k tragédii.

Alojz chcel na križovatke odbočiť doľava a pravdepodobne prehliadol prichádzajúcu dodávku. Následne sa autá vo veľkej rýchlosti čelne zrazili. Vodiča dodávky s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice. Záchranári sa všemožne snažili zachrániť život mladej Vierky, kedže obaja muži boli mŕtvi už na mieste, no neúspešne. Náraz bol taký silný, že traja lekári a päť sanitiek bolo bezmocných. Ich telá prevezú na Slovensko, kedy a akým spôsobom zatiaľ známenie je. Ako informoval Peter Susko, riaditeľ tlačového odboru rezortu zahraničia, rodiny pozostalých o pomoc pri ich prevoze nepožiadali.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #čelná zrážka