Polícia zadržala údajného šéfa skupiny jakšíkovcov

Polícia v stredu zadržala údajného šéfa skupiny jakšíkovcov Libora J. Spolu s ním zadržali ešte jedného muža.

09.07.2015 13:49
debata (1)

„Môžeme potvrdiť, že v stredu policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali dve osoby, Libora J. a Miroslava M.,“ uviedol pre portál aktuality.sk hovorca prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Polícia podľa portálu zatiaľ neuvádza, čo bolo dôvodom zadržania. Skupina jakšíkovci figurovala v známych „mafiánskych“ zoznamoch, ktoré údajne unikli z polície.

Libor J. bol podľa portálu v minulosti obžalovaný z vydierania bratislavského autičkára pre fiktívny dlh 51 500 eur. Dopomáhal si pritom podľa obžaloby zbraňou, nadávkami a vyhrážaním. Poškodeného muža podľa žalobcu prinútil podpísať notársku zápisnicu, v ktorej uznal spomínaný dlh. Ako poistku, že peniaze dostane, údajne chcel od muža aj záložné právo na dom, v ktorom žil. Libor J. podľa portálu pred súdom tvrdil, že od údajne poškodeného kúpil luxusný čierny Mercedes S. Auto sa však začalo kaziť a preto ho chcel vrátiť.

Predávajúci však nemal peniaze a preto sa vraj dohodli na uznaní dlhu v notárskej zápisnici. To sa nakoniec nestalo, pretože Libor J. peniaze dostal. V tomto prípade ho súd oslobodil. Rovnako ho súd spolu s ďalšími piatimi obžalovanými oslobodil aj v inej vydieračskej kauze. Tam vystupoval ako poškodený istý bratislavský architekt.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #mafia #jakšíkovci