Chlapčeka zavalilo drevo, nepomohol ani vrtuľník

Len päťročný Samuel v pondelok predpoludním tragicky zahynul pri zbere odpadovej kôry. Nešťastie sa stalo v obci Víťaz v Prešovskom okrese.

17.08.2015 18:58 , aktualizované: 19:29
debata (18)

Dvaja malí chlapci pri miestnej píle zbierali odpadovú kôru na kúrenie. Vyliezli na hromadu dreva, tá sa uvoľnila a časť z nej sa zgúľala dole. Jeden z dvojice chlapcov mal šťastie, drevo ho len zranilo na nohe, jeho kamaráta však zavalilo a pod ťarchou váhy skonal.

Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník, malému Samuelovi však pomôcť už nedokázali. Príčiny tragédie už preveruje polícia. „Všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, v ktorom budú vykonané všetky procesné úkony, potrebné na jeho vyšetrenie,“ povedala k nešťastiu krajská policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

Chlapci pochádzali z chudobnej osady Dolina. „K píle si chodievajú zbierať kôru, ktorú používajú na kúrenie. Deti tam boli samé,“ potvrdil starosta obce Víťaz Ján Baloga. Ďalší zdroj, ktorý si neželá uviesť svoje meno, pre Pravdu povedal, že stretnúť v tejto oblasti malé deti pri zbere dreva či kôry nie je nič výnimočné. Posielajú ich tam rodičia. „Vedľa miestnej píly je uskladnené drevo. Bežne sa tu také malé deti pohybujú samé. Napriek tomu, že majú iba päť rokov, tak už vedia čo a ako majú robiť. Oni tu tak žijú,“ popisuje náš zdroj. Rodičia oboch chlapcov už medzičasom navštívili aj starostu obce.

Toto leto ide v obci Víťaz už o druhú tragédiu. Len pred dvomi mesiacmi tu vyhasol život dvadsaťtriročného Tomáša. Jeho auto značky Renault Megane prešlo v zákrute do protismeru, kde sa zrazilo s protiidúcim nákladiakom Avia. Tomáš podľahol ťažkým zraneniam pri prevoze do nemocnice.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #drevo #Prešov