Pri požiari bývalej viedenskej reštaurácie zhorelo päť Slovákov

Pri nedávnom požiari opustenej bývalej reštaurácie vo Viedni zomrelo päť Slovákov, štyria muži a jedna žena. Informovala o tom v utorok agentúra APA. Objekt na okraji mestského parku vo štvrti Oberlaa vyhorel do základov už na začiatku októbra. Väčšinu obetí však úrady identifikovali až teraz.

24.11.2015 12:51
debata (10)

K nepoznaniu obhorené telá našli hasiči, ktorí zasahovali pri požiari z noci na 2. októbra. Podľa rakúskej polície sú medzi obeťami muži vo veku 30, 33, 35 a 37 rokov a tiež 22-ročná žena, informovala stanica ORF. Najstaršieho z nich identifikovali už v októbri, ostatných až teraz.

Všetkých päť obetí pochádzalo z okresu Rimavská Sobota na juhu Slovenska. Do Viedne vraj Slováci prišli žobrať z Nemecka. Úrady od začiatku predpokladali, že ide o bezdomovcov.

Požiar od neskorého večera 1. októbra likvidovalo asi 60 hasičov, ktorí sa snažili predovšetkým zabrániť rozšíreniu plameňov. Horeli totiž aj niektoré okolité stromy.

Požiar bol z veľkej časti uhasený až okolo polnoci. V zničenom objekte potom našli päť tiel, ktoré ležali okolo kachlí na pevné palivo. Polícia preto predpokladá, že príčinou požiaru bolo nesprávne zaobchádzanie s pecou alebo porucha na vykurovacom zariadení.

Objekt, ktorý vlastnila správa viedenských mestských záhrad, bol prázdny zhruba rok.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #požiar #slováci #Viedeň