Zomrel policajt, ktorého pri riadení premávky po nehode na D2 zrazilo auto

Pomáhal iným a sám pritom prišiel o život. Skúsený policajt doplatil na nepozornosť mladej vodičky z Malaciek, ktorá ho zrazila pri usmerňovaní dopravy po nehode na diaľnici D2. Po leteckom prevoze do nemocnice muž zákona vážnym zraneniam podľahol, ženu obvinili z prečinu usmrtenia.

01.08.2017 09:52 , aktualizované: 17:55
debata (38)

K nešťastiu došlo v pondelok večer po siedmej hodine. Na diaľnici sa v smere z Lozorna do Bratislavy zrazili dve autá. Na bežné zaznamenanie nehody bola privolaná hliadka. Keď sa na mieste začali hromadiť autá, 48-ročný policajt prevzal usmerňovanie premávky do vlastných rúk. Na služobnom Volkswagene Passat zapol svetelné výstražné zariadenie, mal reflexnú vestu a zastavovací terčík. Dopravu riadil z ľavého jazdného pruhu do pravého. Dvadsaťpäťročná Malačanka si ho nevšimla, zrazila ho a so svojím Opelom Astra skončila až vo zvodidlách. Alkohol u nej nezistili.

„Do dopravného policajta z doposiaľ nezistených príčin narazila vodička jazdiaca v pravom jazdnom pruhu na osobnom motorovom vozidle,“ uviedla hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. Náraz spôsobil policajtovi ťažké zranenia a na miesto museli okamžite privolať záchranársky vrtuľník. „Muž utrpel vážne poranenie hrudníka, brucha, panvy a oboch dolných končatín. Lekárka mu priamo na mieste poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie a napojila ho na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informovala hovorkyňa leteckej záchrannej služby ATE Zuzana Hopjaková.

Na palube vrtuľníka smerujúceho do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre museli policajta oživovať „Stav pacienta sa počas leteckého transportu začal prudko zhoršovať, museli preto už na palube začať s jeho resuscitáciou,“ vyjadrila sa Hopjaková.

„S hlbokým zármutkom oznamujeme, že náš kolega npor. Jozef Štefek včera večer podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri dokumentovaní dopravnej nehody na diaľnici D2 za Bratislavou. Jozef pracoval v Policajnom zbore od roku 1998. Zanechal po sebe manželku a syna, ktorým vyjadrujeme aj touto cestou úprimnú sústrasť. Česť jeho pamiatke,“ znel dojemný odkaz kolegov na sociálnej sieti.

Dopravný analytik Ján Bazovský si myslí, že policajt situáciu mierne podcenil. „Počínal si zbytočne neopatrne. V prvom rade mal dbať o vlastnú bezpečnosť. Vodiči sú povinní venovať šoférovaniu dostatočnú pozornosť, ale prax ukazuje, že často tak nerobia. Policajti sa však na to spoliehajú až príliš často a zabúdajú pritom na opatrnosť,“ upozornil.

Agentúrnu správu sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #policajt #diaľnica D2