Mladého motokrosového pretekára zabil infarkt

Obrovské nešťastie sa odohralo na motokrosových pretekoch v obci Lehota pod Vtáčnikom v prievidzskom okrese.

20.08.2017 12:13
motocyklisti Foto: ,
Medzinárodné preteky v Lehote pod Vtáčnikom poznamenala smrť mladého pretekára
debata (7)

Medzinárodné majstrovstvá v country crosse prerušila smrť mladého, iba 31-ročného pretekára. Ten dostal priamo na pretekoch infarkt.

Informáciu potvrdil organizátor podujatia Juraj Bisták. „Áno, môžem potvrdiť, že sa táto tragédia stala. Tlačovú správu vydá Slovenská Motocyklová federácia,“ povedal J. Bisták. Pretekár podľa neho sadol na motorku, čo sa mu stalo osudným. Na nevoľnosť sa mal sťažovať už pri rannom tréningu a jeho kamarát sa vyjadril, že sa na zdravotné problémy ponosoval už dlhšie, približne dva mesiace. Pretekár navyše sám prišiel na motocykli až k zdravotnej službe, ktorá bola na mieste pripravená, ak by bolo treba jej pomoc. Odstavil motorku na stojan a sám sa povyzliekal, aby ho záchranári mohli prezrieť. Vošiel do sanitky, kde však skolaboval a aj napriek okamžitému zásahu záchranárov mu už nebolo pomoci. „Jedna sanitka bola na mieste pripravená pomôcť, keď sa toto stalo, prišla hneď aj druhá, ale viem iba, že ten chlapec zomrel, je to hrozné nešťastie, išlo o mladého človeka,“ povedala obyvateľka obce, ktorá sa prišla na preteky pozrieť aj s vnúčatami.

Starosta obce Lehota pod Vtáčnikom Ján Cipov vraví, že motokrosové preteky v obci sa konajú už niekoľko rokov, v medzinárodnom meradle ich však organizovali po prvýkrát a významnú akciu hneď poznačilo aj veľké nešťastie. „Je to veľmi smutné, keď takýto mladý človek zomrie,“ povzdychol si starosta. Podľa neho mal byť hlavný pretek o trinástej hodine, ale kvôli tragédií podujatie včer zrušili. „Dnes preteky prerušili, pokračovať sa v nich bude až zajtra,“ povedal v sobotu J. Cipov. Podľa neho bývali v minulosti v obci preteky v rámci miestneho, regionálneho a neskôr slovenského meradla. „Toto bolo prvé medzinárodné stretnutie,“ uzavrel starosta.

Preteky v Lehote pod Vtáčnikom sú siedmym podujatím inak deväťdielneho seriálu Medzinárodných majstrovstiev Slovenska. Prišlo na ne viac ako dvesto jazdcov zo Slovenska, Česka a Poľska. Trať meria približne desať kilometrov a vedie poľnými a lesnými cestami po hline a tráve. Prvý štart triedy hoby, regionálneho pohára a Medzinárodných majstrovstiev Slovenska dorast bol v sobotu o desiatej hodine. Druhý štart mal byť o trinástej hodine.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #nehoda #motokros