Poliaci sa pretekali na luxusných autách, zahynul nevinný človek

Preteky Poliakov na slovenskej ceste neprežil slovenský vodič Škody Fabie a otec, ktorý cestoval so svojou rodinou. Ako informuje polícia na sociálnej sieti, dnes na obed sa v okrese Dolný Kubín pretekali Poliaci na luxusných vozidlách Porsche, Ferrari a Mercedes.

30.09.2018 16:28 , aktualizované: 18:40
debata (58)

„Vo vysokej rýchlosti a cez plnú čiaru nezvládli predbiehací manéver. Vodič Mercedesu sa stihol zaradiť, vodič Ferrari pribrzdil, na čo do neho vzápätí narazil vodič Porsche, ktorý sa čelne zrazil so slovenským vodičom Škody Fabie,“ informuje polícia s tým, že bude postupovať nekompromisne. Zatiaľ bol spracovaný návrh na väzbu pre vodiča Porsche. „Prípad je čerstvý, pracujeme na ňom a budeme neskôr informovať o podrobnostiach,“ priblížila polícia.

Ako upresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, nehoda sa stala v nedeľu pred 12.00 hodinou na ceste I/59 v katastri mesta Dolný Kubín. „Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 27-ročný vodič (občan Poľskej republiky) viedol v smere od Dolného Kubína na Oravský Podzámok, okres Dolný Kubín osobné motorové vozidlo Ferrari. Za ním viedol 42-ročný vodič (občan Poľskej republiky) osobné motorové vozidlo Porsche Cayenne. Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič Porsche s vozidlom narazil do pred ním idúceho vozidla Ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič vozidla Porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedol 57-ročný vodič (z okresu Dolný Kubín) v smere od Oravského Podzámku,“ uviedol Moravčík v tlačovej správe s tým, že pri dopravnej nehode utrpel vodič Fabie ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, pri prevoze do nemocnice podľahol.

Ťažké zranenia utrpela jeho 50-ročná spolujazdkyňa a ďalší spolujazdec z Fabie (21-ročný) utrpel predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Policajti 42-ročnému vodičovi Porsche obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 35 500 eur. „V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou prebiehajú v súčasnosti rozsiahle úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku. Polícia bude nekompromisná a využije všetky zákonné možnosti na objasnenie tejto tragédie,“ dodal Moravčík. Ďalšie okolnosti, príčiny, ako aj právna kvalifikácia tejto tragédie, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne nutný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.

Polícia pripomína, že bude nekompromisná voči vodičom, ktorí svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky a využije všetky zákonné prostriedky, oprávnenia a sankcie na ich postihnutie. Presne tak bude postupovať aj v prípade tejto tragickej dopravnej nehody, pri ktorej vyhasol ľudský život.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda