Jednu obeť si vyžiadal únik oxidu uhoľnatého v Diviakoch nad Nitricou

Únik oxidu uhoľnatého (CO) v rodinnom dome v Diviakoch nad Nitricou (okres Prievidza) si vo štvrtok ráno vyžiadal jednu obeť, ďalšiu osobu museli previezť do nemocnice. Pri udalosti zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze, potvrdil to hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

31.01.2019 19:24
debata (3)

„Hasiči po príchode na miesto udalosti vypli prívod elektrickej energie, pootvárali okná a dvere na objekte, aby zabezpečili jeho odvetranie. Súčasne boli vykonávané merania, ktoré potvrdili zvýšené hodnoty CO v objekte, pričom z neho vyniesli i štyri tlakové nádoby,“ opísal Petrík.

Jedna z osôb vo vnútri objektu podľa neho nejavila známky života, druhá intoxikovaná osoba bola v čase príchodu hasičov už mimo objektu. „Prvú osobu obhliadol lekár, ktorý skonštatoval jej smrť. Druhú osobu previezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ doplnil.

Na mieste zasahovalo päť príslušníkov HaZZ z Prievidze s dvoma kusmi techniky.

Udalosťou sa už zaoberá polícia. „Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Nitrianskeho Rudna začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #únik plynu