Otec požaduje pre syna trest smrti

Istý japonský tínedžer zavraždil troch členov rodiny, otvoril brucho svojej matky a dal do jeho vnútra bábiku. Jeho vlastný otec teraz chce, aby ho popravili. Ako uviedol, pre svojho 18-ročného syna, ktorý je veľkým fanúšikom románov o Hannibalovi Lecterovi a písal svoje vlastné horory, bude požadovať trest smrti.

24.01.2008 19:35
Slučka, povraz, obesiť, obesenie, poprava Foto:
Ilustračné foto
debata

„Jedinou útechou je mi to, že nezabil nikoho mimo našej rodiny. Ľuďom, ktorí mi radili, aby som mu zabezpečil dobrého právnika, som vďačný, no dúfam, že uvidím skoré rozhodnutie,“ priznal nešťastný rodič. Tínedžer, ktorého meno úrady odmietli pre nízky vek zverejniť sa priznal, že svoju mamu, brata a sestru ubodal na smrť veľkým poľovníckym nožom 9. januára. Neskôr rozrezal brucho svojej matky a umiestnil doňho bábiku. Rodinný byt v meste Hachinohe napokon zapálil.

Keď jeho 55-ročný otec uvidel fotografie zo zatýkania, chcel, aby syn odvisol. „Objasním to na súde. Neviem, ako sa pre to cíti, no poviem mu, že o jeho kosti sa postarám,“ spresnil. Otec mladého vraha, ktorý sa s jeho matkou rozviedol pred asi desiatimi rokmi, si odsedel vo väzení trest za vydieranie. Ako priznal, za čin svojho potomka je čiastočne zodpovedný aj on, pretože mu nedal plnohodnotnú výchovu.

debata chyba