Bratranec zo Svederníka tvrdí, že nezabíjal

Muž, ktorého polícia označila za vraha žien zo Svederníka, skončil vo väzbe. V stredu ho tam poslala sudkyňa aj z obavy, že by sa pokúsil utiecť. Obvineného bratranca obetí do súdnej siene priviedli kukláči, vchádzal prikrčený a v putách. "Chcú zo mňa spraviť vraha," tvrdil Roman Chocholáč.

10.12.2009 08:49
vražda, Sveredník Foto: ,
Polícia obvinila 20-ročného Romana Chocholáča z vraždy oboch žien. Sudca rozhodol, že počas vyšetrovania bude vo väzbe.
debata

O nevine hovoril aj pred sudkyňou. Rozhodovala skoro hodinu a pol. Proti uvaleniu väzby sa Chocholáč odvolal. „Bol vzatý do väzby z dôvodu pokračovania trestnej činnosti a existencie dôvodnej obavy, že by ušiel, a tak sa chcel vyhnúť trestnému stíhaniu, nakoľko mu hrozí vysoký trest,“ informovala hovorkyňa žilinského krajského súdu Michaela Fedorová. Páchateľovi hrozí 25-ročný až výnimočný trest.

Najprísnejší trest by doprial zabijakovi Ján Šimulák, ktorý cez víkend pochoval zavraždenú priateľku. Mal s ňou štvorročný vzťah. Potom ako zmizla ju hľadal aj s jej otcom, ktorý okamžite pricestoval z Anglicka. „Manželka mu bola krstná mama, je to nepochopiteľné, prečo to urobil, či už mu išlo o peniaze alebo to bol náhodný skrat,“ hovorí exmanžel a otec zavraždených žien Jozef Krčula. Na pohrebe mu Chocholáč ešte podal ruku a vyslovil úprimnú sústrasť.

Otec a priateľ zavraždenej Ivany dúfajú, že... Foto: Pravda, Renáta Jaloviarová
vražda, Sveredník Otec a priateľ zavraždenej Ivany dúfajú, že polícia prípad dotiahne do konca a páchateľ dostane za dvojnásobnú vraždu najprísnejší trest.

Polícia ženy objavila minulý týždeň na dne vodného kanála v Kotešovej. Ivetu Čuboňovú vrah ubil a dobodal, jej dcéru Ivanu Krčulovú škrtil a nechal utopiť aj s autom vo Váhu. Dôkazy po vraždách sa v ich dome snažil poumývať, aj tak tam policajti objavili krvavé stopy. „Pokiaľ vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z takého závažného zločinu, musí mať niečo pevné v rukách,“ povedal šéf krajskej polície František Posluch. Či môžu byť do prípadu zapletení viacerí páchatelia, nechcel potvrdiť ani vyvrátiť. Obhliadka domu trvala 16 hodín a ďalší dôkazový materiál kriminalisti spracúvajú. „Podarilo sa nám vyhľadať a zaistiť veľké množstvo stôp, ktoré boli zaslané na skúmanie do expertízneho ústavu. Zo zaistených stôp došlo k stotožneniu niektorých vecí, ktoré nám pomohli pri ďalšom vyšetrovaní,“ potvrdil kriminalistický technik Juraj Solčanský.

debata chyba