Matka vyčítala dcére, že je stále za počítačom. Dievča ju dobodalo

Štrnásťročná Viedenčanka dobodola doma na smrť svoju matku za to, že jej chcela zakázať surfovať po internete. Mladší brat dievčaťa a ich otec našli večer zakrvavené telo 37-ročnej ženy s mnohými bodnými ranami v kúpelni, po dcére však nebolo ani stopy. Polícia ju však ešte večer vypátrala. Dievča sa počas výsluchu k činu priznalo.

14.04.2010 12:54
debata

Podľa predbežného vyšetrovania medzi matkou a dcérou dochádzalo k sporom pre časté vysedávania za počítačom už v minulosti. Dokonca vraj dochádzalo aj k fyzickým násilnostiam.

Aj tentokrát si dcéra sadla pred počítač hneď po tom, čo prišla zo školy. Matka jej to vytkla a pohádali sa. Po spore odišla matka do kúpelne, dcéra do kuchyne, kde vzala veľký nôž a matku niekoľkokrát boda. Dievča uviedlo, že nemala v úmysle vraždiť.

Po čine odišlo rozrušená z domu a keď sa o dve hodiny neskôr vrátili do bytu otec so synom, našli matku už mŕtvu. Polícia dievča lokalizovala podľa mobilu v neďalekom parku a vzala ju do vyšetrovacej väzby.

V Rakúsku hrozí neplnoletým za vraždu až desaťročné väzenie. Či dievča zostane až do súdu vo vyšetrovacej väzbe, nie je zatiaľ jasné, rovnako ani to, či dievča malo v minulosti problémy s násilím. O neplnoletých sa takéto údaje nezverejňujú. Otcovi a synovi poskytli psychologickú po­moc.

debata chyba