Medveď napadol drevorubača, muž je vo vážnom stave

Nepríjemné spomienky ostanú 39-ročnému Jánovi z Podhoran. Predpoludním ho v lese v katastri Lysej Poľany v okrese Poprad napadol medveď. "Muž sa snažil utiecť, ale medveď ho stihol uhryznúť do krku, zadnej strany hrudníka, stehna a ramien," povedal zasahujúci lekár Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe z Popradu Slavomír Kallay.

27.04.2010 13:48
debata (32)

Medveď zaútočil v ťažko prístupnom teréne, preto na mieste zasahovali leteckí záchranári. Muža previezol vrtuľník na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice pri vedomí.

Podľa lekára z Centrálneho príjmu popradskej nemocnice Juraja Briju mal muž mnohopočetné hryzné rany a bol v hemoragickom šoku. Pacient bol zaintubovaný a podrobil sa CT vyšetreniu hrudníka a brucha na vylúčenie traumatických zmi­en.

„Momentálne sa pacient nachádza na operačnej sále, kde sa zrevidujú a presne špecifikujú všetky hryzné poranenia,“ uviedol Brija. Podľa lekára ide o ťažké zranenia. „Pokiaľ nebudú vážnejšie zranenia, môže sa vyliečiť,“ dodal Brija. Medveď pri útoku našťastie neporanil mužovi pre život dôležité cievy na krku.

32 debata chyba